Våroffer - Maria Richardsson

 
Titel: Våroffer 

Serie: Lena Borell Del: 1

Författare: Maria Richardsson

Förlag: Lind & Co

Utgiven: 2020

Format: Ljudbok (Storytel)

Längd: 4 t 42 min (Hastighet 1.75)

Uppläsare: Gunilla Leining 

Genre: Deckare

Därför läste jag boken: Har sett den på Instagram och haft den ett tag i bokhyllan på Storytel, nu var det dags att lyssna på den.

Handling: För Martin är familjen viktigast av allt, och när tillvaron rämnar kidnappar han i desperation höggravida Petra. Petra anmäls som försvunnen och Lena Borell, kriminalinspektör på grova brott i Skövde, hinner knappt kopplas in på fallet förrän en kvinna hittas död. Är det Petra som hittats, och finns det något samband med den femåriga flicka som precis försvunnit i samma område?

'Våroffer' handlar om det fruktansvärda i att förlora ett barn, men även om att passera alla gränser för att ställa allt tillrätta igen för den man älskar.

Jag tyckte: Herregud vilken bok! Samtidigt som det var obehagligt så var det även intressant att få följa gärningsmannen genom det hemska han gjorde. Hans beslut är inget vem som helst skulle genomföra, men ändå börjar man fundera över hur man själv hade agerat och reagerat i hans situation. Hade jag gjort samma sak? Nej! Men man kan inte låta bli att tänka på det. Hur ens hjärna får en att göra saker man normalt inte hade gjort när man blir pressad och hamnar i en ohållbar situation.

Hela boken ger en egentligen kalla kårar. Från en kidappad gravid kvinna till en 5-åring som försvinner utan att någon riktigt bryr sig. Hemskt och tragiskt.

Gunilla Leining är som vanligt helt fantastisk som uppläsare!

Betyg: 4 av 5 En riktigt bra bok!

Kommentera här: